WIELKI POST
DZIEŃ V
I śniadanie: Serek wiejski z rzodkiewką i pomidorem.
szklanka wody mineralnej niegazowanej.
kromka żytnia razowa posmarowana awokado, z 3 liśćmi sałaty lodowej, serek wiejski ( 150 g) z 3 małymi rzodkiewkami, małym pomidorem i ulubionymi ziołami,do picia herbata zielona bez cukru.
II śniadanie: Kanapki z polędwicą i warzywami.
1 i 1/2 kromki żytniej razowej posmarowanej awokado, z 2 liśćmi sałaty lodowej, z 3 plastrami polędwicy drobiowej, dużym pomidorem ze szczypiorkiem, do picia heerbata zielona bez cukru.
obiad: zupa z botwinki, makaron z sosem pomidorowym z indykiem oraz fasolką szparagową.
szklanka wody mineralnej niegazowanej.
talerz zupy z natką pietruszki.
makaron z sosem pomidorowym oraz fasolką szparagową ( 150 g), do picia herbata biała bez cukru.
makaron z sosem pomidorowym i indykiem:
składniki : makaron razowy ( 50 g przed ugotowaniem), 3 średnie pomidory, 2 łyżki jogurtu naturalnego, ząbek czosnku, zioła, koperek, gotowany filet z piersi indyka ( 150 g).
wykonanie: makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Pomidory obrać ze skórki , pokroić na mniejsze części i gotować w małej ilości wody. przetrzeć przez sito, doprawić do smaku przyprawami, dodać wyciśnięty czosnek i jogurt naturalny. Makaron wymieszać z sosemi kawałkami ugotowanego indyka, posypać koperkiem.
podwieczorek: koktajl ananasowy ( szkalnka jogurtu naturalnego+ 3 plastry ananasa świeżego+1 łyżka otrębów pszennych), woda mneralna niegazowana.
kolacja: Płatki orkiszowez mlekiem,owocami i otrębami.
szklanka wody mineralnej niegazowanej.
2 łyżki płatków orkiszowych i 1 łyżkę otrębów pszennych zalać mlekiem 0.5 % tłuszczu ( szklanka), dodać maliny ( 100 g) i płatki migdałowe ( 2 łyżki), do picia herbata zielona bez cukru.
smacznego!
do jutra!
I śniadanie: Serek wiejski z rzodkiewką i pomidorem.
szklanka wody mineralnej niegazowanej.
kromka żytnia razowa posmarowana awokado, z 3 liśćmi sałaty lodowej, serek wiejski ( 150 g) z 3 małymi rzodkiewkami, małym pomidorem i ulubionymi ziołami,do picia herbata zielona bez cukru.
II śniadanie: Kanapki z polędwicą i warzywami.
1 i 1/2 kromki żytniej razowej posmarowanej awokado, z 2 liśćmi sałaty lodowej, z 3 plastrami polędwicy drobiowej, dużym pomidorem ze szczypiorkiem, do picia heerbata zielona bez cukru.
obiad: zupa z botwinki, makaron z sosem pomidorowym z indykiem oraz fasolką szparagową.
szklanka wody mineralnej niegazowanej.
talerz zupy z natką pietruszki.
makaron z sosem pomidorowym oraz fasolką szparagową ( 150 g), do picia herbata biała bez cukru.
makaron z sosem pomidorowym i indykiem:
składniki : makaron razowy ( 50 g przed ugotowaniem), 3 średnie pomidory, 2 łyżki jogurtu naturalnego, ząbek czosnku, zioła, koperek, gotowany filet z piersi indyka ( 150 g).
wykonanie: makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Pomidory obrać ze skórki , pokroić na mniejsze części i gotować w małej ilości wody. przetrzeć przez sito, doprawić do smaku przyprawami, dodać wyciśnięty czosnek i jogurt naturalny. Makaron wymieszać z sosemi kawałkami ugotowanego indyka, posypać koperkiem.
podwieczorek: koktajl ananasowy ( szkalnka jogurtu naturalnego+ 3 plastry ananasa świeżego+1 łyżka otrębów pszennych), woda mneralna niegazowana.
kolacja: Płatki orkiszowez mlekiem,owocami i otrębami.
szklanka wody mineralnej niegazowanej.
2 łyżki płatków orkiszowych i 1 łyżkę otrębów pszennych zalać mlekiem 0.5 % tłuszczu ( szklanka), dodać maliny ( 100 g) i płatki migdałowe ( 2 łyżki), do picia herbata zielona bez cukru.
smacznego!
do jutra!
Komentarze
Prześlij komentarz