Trochę soli , szczypta pieprzu... ciut słodyczy i goryczy.... wszystko w domu wymieszane, nuda, miłość i gadanie.... może wyjdzie,może nie... tak czy owak bliżej poznacie mnie! przedstawiam Wam królestwo moje, na norweskich wodach postawione....

piątek, 19 lutego 2016

WIELKI POST

DZIEŃ X

I śniadanie: serek słodki z płatkami i otrębami.

szklanka wody mineralnej niegazowanej.
Kromka żytnia razowa z margaryną, serek słodki waniliowy homogenizowany ( 100g) wymieszać z płatkami owsianymi ( 2 łyżki) i migdałowymi ( 2 łyżki) i otrębami pszennymi (1 łyżka), do picia herbata zielona bez cukru.

II śniadanie: Kanapka z szynką, ananas świeży.

Kromka zytnia razowa posmarowana awokado,z sałatą lodową ( 2 liście),szynką z indyka ( 2 plastry), i pomidorem ze szczypiorkiem,3 plastry ananasa świeżego, do picia herbata zielona.

obiad: zupa kalafiorowa, makaron z serem i malinami.

szklanka wody mineralnej niegazowanej.
talerz zupy z natką pietruszki.
makaron razowy( 50g) z białym serem ( chudym 100g), jogurtem naturalnym ( 6 łyżek) i malinami ( 100g) oraz otrębami pszennymi ( łyżka), do picia biała herbata.

podwieczorek: jabłko średnie, woda mineralna niegazowana.

kolacja: kasza gryczana z fasolką szparagową.

szklanka wody mineralnej.
kasza gryczana ( 30 g) z koperkiem, oliwą z oliwek ( łyżeczka) dodaną na surowo i gotowaną fasolką szparagową ( 150g) oraz mozzarellą miękką w kulce light ( 60g), do picia herbata zielona bez cukru.

smacznego!
do napisania!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz