WIELKI POST
DZIEŃ IX
I śniadanie:Płatki z mlekiem, razowiec z miodem.
szklanka herbaty zielonej bez cukru.
Kromka zytnia razowa posmarowana awokado,z miodem pszczelim, płatki z mlekiem ( 3 łyżki płatków orkiszowych+ mleko 0.5 %+ płatki migdałowe(3 łyżki)+ maliny ( 100g), do picia herbata zielona bez cukru.
II śniadanie: kanapka z serem i warzywami.
kromka żytnia razowa z margaryną, liściem sałaty lodowej, średnim pomidorem, 3 rzodkiewkami i serkiem wiejskim ( 75g ), do picia herbata zielona.
Obiad: zupa kalafiorowa,papryka faszerowana mięsem i kaszą.
szklanka wody mienralnej nigazowanej.
zupa kalafiorowa z natką pietruszki ( talerz).
papryka faszerowana z mięsem i kaszą, do picia herbata biała.
papryka faszerowana:
składniki: 1 papryka, olej rzepakowy, mięso mielone indycze ( 100g), kasza gryczana (20g), listki bazylii,zioła prowansalskie, pieprz ziołowy,duży pomidor.
wykonanie: kaszę ugotować na sypko. W naczyniu połączyć kaszę z mięsem, doprawić do smaku i wymieszać. Paprykę wydrążyć i nadziać farszem. Dusić w garnku na wodzie z kawałkami pomidora, posypać przyprawą jarzynkąi ziołami.
podwieczorek: deser owocowy ( ćwiartka średniego grejpfruta czerwonego+ 1/2 szklanki jogurtu naturalnego+ 3 plastry świeżego ananasa), do picia woda mineralna niegazowana.
kolacja; tosty z pieczarkami.
szklanka wody mineralnej niegazowanej.
tosty z pieczarkami: 2 kromi żytnie razowe skropione oliwą z oliwek, posypane ziołami, obłożone pieczarkami, 4 plastrami pomidora,papryką ( 50 g) i 2 plastrami polędwicy drobiowej, z ketchupem, do picia herbata zielona.
smacznego!
do jutra!
I śniadanie:Płatki z mlekiem, razowiec z miodem.
szklanka herbaty zielonej bez cukru.
Kromka zytnia razowa posmarowana awokado,z miodem pszczelim, płatki z mlekiem ( 3 łyżki płatków orkiszowych+ mleko 0.5 %+ płatki migdałowe(3 łyżki)+ maliny ( 100g), do picia herbata zielona bez cukru.
II śniadanie: kanapka z serem i warzywami.
kromka żytnia razowa z margaryną, liściem sałaty lodowej, średnim pomidorem, 3 rzodkiewkami i serkiem wiejskim ( 75g ), do picia herbata zielona.
Obiad: zupa kalafiorowa,papryka faszerowana mięsem i kaszą.
szklanka wody mienralnej nigazowanej.
zupa kalafiorowa z natką pietruszki ( talerz).
papryka faszerowana z mięsem i kaszą, do picia herbata biała.
papryka faszerowana:
składniki: 1 papryka, olej rzepakowy, mięso mielone indycze ( 100g), kasza gryczana (20g), listki bazylii,zioła prowansalskie, pieprz ziołowy,duży pomidor.
wykonanie: kaszę ugotować na sypko. W naczyniu połączyć kaszę z mięsem, doprawić do smaku i wymieszać. Paprykę wydrążyć i nadziać farszem. Dusić w garnku na wodzie z kawałkami pomidora, posypać przyprawą jarzynkąi ziołami.
podwieczorek: deser owocowy ( ćwiartka średniego grejpfruta czerwonego+ 1/2 szklanki jogurtu naturalnego+ 3 plastry świeżego ananasa), do picia woda mineralna niegazowana.
kolacja; tosty z pieczarkami.
szklanka wody mineralnej niegazowanej.
tosty z pieczarkami: 2 kromi żytnie razowe skropione oliwą z oliwek, posypane ziołami, obłożone pieczarkami, 4 plastrami pomidora,papryką ( 50 g) i 2 plastrami polędwicy drobiowej, z ketchupem, do picia herbata zielona.
smacznego!
do jutra!
Komentarze
Prześlij komentarz